کاشت سه‌هزار قلمه انگور به شیوه کوردون در مزرعه دانشگاه آزاد کاشمر

رئیس دانشگاه آزاد واحد کاشمر از کاشت 3000 قلمه انگور به شیوه کوردون در مزرعه این دانشگاه خبر داد.

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمد جعفری ظهر امروز سوم اردیبهشت‌ماه در اولین جلسه شورای اداری شهرستان در سال 97 که به مناسبت گرامیداشت 25 فروردین ماه سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر در محل سالن همایش‌های این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: 28 سال قبل نیک اندیشان، معتمدین و خیرین این شهرستان اثر ارزشمندی را به نام دانشگاه آزاد اسلامی در این منطقه ایجاد کردند.

وی ادامه داد: این افراد نهالی را کاشتند که امروز تبدیل به یک درخت تنومند شده که در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، ورزشی، پژوهشی و... فعالیت می‌کند.

رئیس دانشگاه آزاد واحد کاشمر با تقدیر از تمامی هیئت‌های موسس، هیئت‌های امناء و نمایندگان شهرستان در ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی و روسای سابق این دانشگاه که زحمات بسیاری برای دانشگاه آزاد کشیده‌اند، عنوان کرد: بدون شک هر کدام سهمی در پیشرفت و بالندگی این دانشگاه داشته اند.

رئیس دانشگاه آزاد واحد کاشمر با بیان اینکه مجموعه‌ای که بعد از 28 سال به این بالندگی رسیده امروز به عنوان بزرگترین دانشگاه شهرستان مطرح است، بیان کرد: در حال حاضر دانشگاه آزاد کاشمر از مقطع کاردانی تا دکتری دانشجو پذیرش می کند.

وی همچنین از فارغ التحصیل شدن 15 هزار دانشجو از ابتدا تاکنون خبر داد و افزود: اکنون این افراد در عرصه های مختلف مدیریتی در اقصی نقاط کشور خدمت می کنند.

جعفری با اشاره به اینکه با پیگیری‌های صورت گرفته در سال‌های 95 و 96 این دانشگاه در سال گذشته موفق به اخذ مجوز مرکز رشد شد، بیان کرد: این مرکز رشد با عنوان مرکز رشد فن آوری‌های نوین در بسته‌بندی محصولات کشاورزی و دامی به تائید سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم رسیده است.

وی با بیان اینکه این مرکز رشد با زیربنای 800 متر مربع احداث شده و پذیرای ده هسته فن‌آور خواهد بود، گفت: این مرکز در 24 اردیبهشت ماه سال جاری به طور رسمی با حضور مقاماتی از سازمان مرکزی، استان و شهرستان افتتاح خواهد شد.

رئیس دانشگاه آزاد واحد کاشمر با اعلام امیدواریم تا افراد و فارغ التحصیلانی که دارای ایده جدیدی هستند طرح‌های خود را در شورای مرکز رشد ارائه دهند تا پس از تائید آن بتوانند در یکی از هسته‌های فن‌آور مرکز رشد مستقر شوند، عنوان کرد: با مستقر شدن در مرکز رشد بین سه تا یک سال به طور رایگان در این مرکز فعالیت داشت تا ایده آنها تبدیل به یک محصول نمونه شود.

وی افزود: این افراد سپس وارد واحدهای دانش بنیان خواهند شد و با حمایت و سرمایه گذاری دانشگاه و بخش خصوصی و سرمایه گذاران خواهند توانست در آینده به عنوان شرکت دانش‌بنیان در مراکز صنعتی سطح شهرستان فعالیت خود را ادامه دهند.

جعفری با اشاره به اینکه در سنوات گذشته به خاطر کاهش جمعیت دانشجویی رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی به سمت ایجاد منابع جدید رفته است، گفت: بر این اساس از سال گذشته در مزرعه 4.5 هکتاری دانشگاه آزاد کاشمر اقدام به کشت تاکستانی خاص با پشتوانه علمی شد.

وی با بیان اینکه در 4.5 هکتار از مزرعه این واحد دانشگاهی اقدام به کشت سه هزار قلمه انگور با رعایت اصول علمی و به شیوه کوردون شد، بیان کرد: امیدواریم این محصول در سال آینده که سومین سال آن می‌شود به عنوان محصول زودرس و پرمحصول به بار بنشیند و بتواند الگوی موفقی برای باغداران و کشاورزان و درآمدی برای دانشگاه باشد.

رئیس دانشگاه آزاد واحد کاشمر در ادامه به اهمیت وقف اشاره کرد و گفت: در گذشته درآمد موقوفات با توجه به نیات واقفین مطرح می‌شده اما در عصر حاضر نیاز کشور به فن آوری‌های نوین است.

وی با بیان اینکه با تغییر سبک زندگی مردم لازم است که سمت و سوی موضوع وقف تغییر کند و برای نیازهای امروز کشور مورد استفاده قرار گیرد، افزود: بسیاری از مخترعان و جوانان این کشور دارای ایده‌های بسیار خوبی هستند که اگر مورد حمایت قرار گیرند تحولی در کشور و به خصوص منطقه ایجاد خواهند کرد.

جعفری با تاکید براینکه امروز توسط رهبر معظم انقلاب موضوع وقف علمی مطرح شده است، عنوان کرد: پیشنهاد شده در این خصوص در شهرستان کارگروهی تشکیل شود تا بتوانیم درآمدهای وقف را به سمت حمایت از این جوانان و فن آوری‌هایی که در آینده مورد نیاز کشور است سوق داده شود.

وی در پایان با بیان اینکه طرح راهبردی شهرستان کاشمر توسط اعضاء هیئت علمی دانشگاه در حال انجام است، گفت: از خردادماه سال گذشته تاکنون 80درصد طرح پیشرفت داشته و در مرحله چشم انداز 20ساله قرار گرفته است.

امضاء 4 میلیارد تومان تفاهم نامه بین خیرین و آموزش و پرورش

در ادامه جلسه مدیر آموزش و پرورش کاشمر با بیان اینکه آموزش و پرورش یکی از اداراتی است که به تنهایی نمی‌تواند از رسالت سنگینی که بر دوش دارد بر بیاید، افزود: گستردگی جمعیت دانش آموزی و فرهنگی و فضای فیزیکی مدارس این را تائید می‌کند که یک اداره، موسسه و نهاد از عهده این کارها به تنهایی بر نمی‌آید.

علی طاهریان با اشاره به اهمیت آموزش و پرورش و تاثیرگذاری آن در سرنوشت آینده فرزندان و کشور افزود: این اهمیت این حساسیت را دارد که مسئله تعلیم و تربیت فقط به دست یک نهاد و اداره سپرده نشود.

وی با تاکید براینکه همه ما در تعلیم دانش‌آموزان سهیم هستیم، عنوان کرد: خوشبختانه در کاشمر مسئولان تعامل بسیار خوبی با مجموعه آموزش و پرورش دارند و اولیاء بهتر از مسئولان در این حوزه وظایف خود را انجام می دهند.

طاهریان با بیان اینکه از مهرماه تاکنون بالغ بر 4 میلیارد تومان با خیرین تفاهم‌نامه به امضاء رسیده است، اظهار کرد: در سفر معاون وزیر و رئیس نوسازی کشور به منطقه بالغ بر 5 میلیارد تومان به ادارات آموزش و پرورش منطقه ترشیز کمک شد.

خراسان رضوی - کاشمر - بلوار سید مرتضی

•             051-55250501-7